Kenmerken Tenniselleboog

Een tenniselleboog of een tennisarm is een klacht dat veel voorkomt bij mensen. Er is pijn/zware gevoeligheid aanwezig rond de elleboog. Om precies te zijn aan de buitenkant en de bovenkant van de onderarm op een hard stukje bot. Vanuit hier vindt er een uitstralende pijn plaats richting de onderarm. Hier komen de spieren vandaan die zorgen voor het strekken van de pols en vingers.

Een tenniselleboog ontstaat door een overbelastende beweging. Doordat een bepaalde beweging vaak gemaakt wordt, geeft het lichaam na enige tijd aan dat hij hier niet meer blij mee is dit wordt vervolgens omgezet in pijn. Een tenniselleboog komt weinig voor bij het tennissen, alleen bij het vaak uitvoeren van de backhand slag zou dit het geval kunnen zijn.

Bij een tenniselleboog ontstaat er een irritatie/ontsteking in de pees hierbij vinden als gevolg kleine scheurtjes plaats in de pees. Dit is ook de reden waarom deze klacht zolang kan duren. In veel gevallen lopen mensen zo’n 9 maanden met een tenniselleboog rond.

Fysiotherapie en een tenniselleboog?
Aan een tenniselleboog is zeker wat te doen, het is wel een lastige klacht en het verschilt heel erg per persoon hoe lang de revalidatie duurt. Door te ontdekken waar de klacht vandaan komt, los masseren, dryneedling, tapen en oefenen. Proberen we zo snel mogelijk u van deze klacht af te helpen!

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019