Jumpers Knee

Wat is Jumpers knee?

Jumpers knee ook wel de springers knie of de patella tendinopathie is een irritatie van de knie pees die zich onder de knieschijf bevindt. Symptomen van de jumpers knee zijn drukpijn aan de onderzijde van de knieschijf en pijn bij aanspanning van de bovenbeenspieren. Dit ontstaat in veel gevallen doordat de knie pees een hogere belasting ondervindt dan dat die daadwerkelijk aankan. Dit resulteert in irritatie, pijn en kan leiden tot zwelling aan de onderzijde van knieschijf. Deze klachten kunnen in ernstigere mate optreden ook in rust.

Deze klachten ontstaan vaak bij sporten. De naam van de klacht zegt het al, dat met name bij spring sporten zoals volleybal, basketbal en korfbal deze blessure optreedt. Maar ook bij andere sporten waar er veel belasting op de knie pees komt te staan zoals hardlopen en wandelen.

Ontstaan Jumpers knee:

Bij een Jumpers knee ontstaan er microscheurtjes in de kniepees door de belasting die de pees ondervindt. Na elke belasting van een sportsessie ondervindt zo’n pees lichte schade. Normaal gesproken herstelt dit en wordt de pees sterker. In dit geval heeft de pees te weinig tijd om te herstellen en ondervindt het iedere keer weer meer schade waardoor vervolgens de Jumpers knee optreedt.

Wij zien dat met name door een verminderde romp- en bekkenstabiliteit deze blessure ontstaat. Er staat te veel druk op de knie waardoor de kniepees protesteert en zich op deze manier uit. Uiteraard proberen wij door alles zo goed mogelijk meetbaar te maken uit te zoeken of bij jou ook dit de reden is dat deze klacht ontstaat.

Fysiotherapie en de Jumpers knee: 

Het meetbaar maken doen wij door de status van de grondmotorische eigenschappen in kaart te brengen. De grondmotorische eigenschappen zijn kracht, stabiliteit , snelheid, uithoudingsvermogen en overkoepelend coördinatie. Bij een jumpers knee zal er een disbalans zijn in deze eigenschappen tussen links en rechts. Dit maken we meetbaar en gaan zo vervolgens hiermee aan de slag. Aan de hand van de gegevens die we verzamelen zullen wij met een combinatie van hands-on behandeling en oefentherapie ervoor zorgen dat u van deze klacht afkomt.

Fysio2You:

Wij komen naar u toe om u van deze klacht af te helpen. Dit kan bij u thuis of op kantoor. Maar uiteindelijk zullen we ook buiten gaan sporten. Wij helpen u het beste door  naar uw sportieve activiteit toe te werken.

jumpers knee

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019