Etalagebenen klachten

Etalagebenen (Claudicatio intermittens)

Wat zijn etalagebenen?
Bij Etalagebenen vindt er een vernauwing plaats van een beenslagader. Hierdoor wordt de bloedsomloop gehinderd. Op deze manier wordt de zuurstoftoevoer gehinderd en kunnen de afvalstoffen niet worden afgevoerd. Dit zorgt ervoor dat lopen pijnlijk en moeizaam wordt. Dit zorgt uiteindelijk voor pijn in de bil, bovenbeen, kuit of/en voet tijdens het lopen. De pijn verdwijnt na enige tijd door stil te staan. Vandaar de benaming etalagebenen.

De kans op etalagebenen is groter als je risicofactoren op hart of vaatziekte hebt dus ook bij: Roken, hoge bloeddruk, suikerziekte, overgewicht en hoog cholesterolgehalte.

Kenmerken van etalagebenen zijn: Groeit geen haar meer op deel van het etalagebeen, de huid raakt uitgedroogd, de nagelgroei is afwijkend en de beenspieren worden dunner.

Fysiotherapie en etalagebenen klachten:
Met de fysiotherapeut kan je met etalagebenen looptraining krijgen en adviezen voor in het dagelijkse leven krijgen. Zo kan er steeds meer progressie in het lopen ontstaan en kan dit meetbaar gemaakt worden. Uit onderzoek is gebleken dat fysiotherapie de meest effectieve behandelwijze is bij etalagebenen.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019