Door de enkel gegaan

U kunt uw enkel verzwikken doordat de voet naar binnen klapt. Deze vorm komt het meeste voor. Maar het kan ook gebeuren dat de voet naar buiten klapt, bij deze vorm is de kans op hevige schade meer aanwezig. De enkelband rekt uit of scheurt in, vervolgens wordt de enkel dik. Er is een kans dat de enkel gebroken is. Als je er niet meer een paar stappen mee kunt lopen is er een vergrote kans op een breuk. Maar ook als dit nog mogelijk is, is er nog een kleine kans dat de enkel gebroken is. Laat je enkel dus altijd controleren door specialist. De specialist kan dan de beslissing maken of er een eventuele foto/scan gemaakt moet worden. Vergeet niet de enkel direct te koele met ijs om de zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan.

Fysiotherapie bij het gaan door de enkel:
Zodra je door je enkel gaat kan je direct naar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut zal in eerste instantie door het doen van testen bepalen of er eventueel een foto van gemaakt moet worden. Indien dit niet het geval is zal hij je de eerste 5 dagen rust adviseren in combinatie met het regelmatig koel houden met ijs. Vervolgens zal er in een revalidatie traject worden gewerkt aan de vermindering van zwelling, het terugkrijgen van de bewegelijkheid en het trainen van stabiliteit en kracht. De kans dat je namelijk weer door je enkel gaat is aanzienlijk groter. Daarom is een goede revalidatie essentieel!

Wat gebeurt er als je door je enkel gaat?
Als je door je enkel gaat klapt je voet naar binnen of naar buiten. Dit kan gebeuren door een verstapping of door op de verkeerde plek neerkomen met je voet. Wanneer dit gebeurd rekken de bandjes op of scheuren in, met de mogelijkheid op een botbreuk. De enkel zwelt flink op en als je er goed doorheen bent gegaan kost dat je tot wel 12 weken revalidatie voordat je weer kunt sporten.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019