Skiduim

Een skiduim wordt een skiduim genoemd doordat deze blessure kan ontstaan tijdens het skiën door te vallen en vervolgens jezelf op te vangen waarbij de duim onder de skistok terechtkomt. Bij 10% van alle skiongeluk hebben we te maken met een skiduim. Deze blessure kan uiteraard ook voorkomen bij balsporten.

Verder kan de skiduim ook een chronisch letsel zijn. Dit kan ontstaan door herhaaldelijk uit te rekken van de gewrichtsband. Bij bijvoorbeeld het maken van constant dezelfde beweging. Zo rekken de banden op en wordt het gewricht instabiel. Dit kan na loop van tijd(jaren) slijtage in de duim als gevolg hebben.

Bij een skiduim verrekt of scheurt een gewrichtsband in de duim aan de binnenzijde. Als gevolg hiervan wordt het duimgewricht instabiel.  Door snel de diagnose te stellen kan er overgegaan worden op de behandeling en kan verdere verergering van deze blessure worden voorkomen.

Fysiotherapie en de skiduim:
Aan de hand van de ernst van de blessure is heel erg de vraag wat er moet gebeuren. Bij een skiduim kan er een breuk ontstaan. Als hier indicatie voor is dan zal er een röntgenfoto gemaakt moeten worden. Bij verrekking of het inscheuren van alleen de banden zal er doormiddel van een brace of tape het gewricht worden geïmmobiliseerd. Vervolgens zullen er ook oefeningen gedaan moeten worden.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019