In de nek geschoten

Wilt u vandaag nog geholpen worden?

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

Het kan gebeuren dat plotseling je nek vast schiet. Hierdoor kunt u nauwelijks bewegingen vanuit de nek maken. En gaat dit gepaard met pijn vanuit de nek. Hierbij kunnen ook hoofdpijnklachten aanwezig zijn.

Wat gebeurt er?
In de meeste gevallen gaat het om een spier die in een beschermingsmode schiet. Dit kan gebeuren doordat de spier  M. trapezius descendens het hoofd continu draagt. De spier kan dit niet meer aan en zet jou volledig vast. Deze klacht komt veel voor bij mensen die veel uren achter de computer zitten.

Er zouden ook nog klachten bij kunnen komen als uitstraling naar de arm of uitvalsverschijnselen in het been. Vooral de uitvalsverschijnselen in het been zijn heftig en komt niet heel vaak voor. Hierbij zal door de fysiotherapeut goed onderzoek gedaan moeten worden of dit vanuit de spier of vanuit de wervels ontstaat.

Fysiotherapie en acute nekklachten?
In de meeste gevallen gaat het om de spieren en zal de behandeling gericht zijn op in eerste instantie pijnvermindering en verbetering van bewegelijkheid. Vervolgens op het creëren van een betere werkhouding en de training van de juiste spieren. Hierdoor wordt de kans verkleind dat deze klachten terugkomen.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019