Door de rug gegaan

 

Wilt u vandaag nog geholpen worden?

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

Je hoort het wel eens en misschien heb je het ook meegemaakt. Je probeert iets van de grond te pakken, je tilt iets op of je maakt een draai in de rug en plots schiet je rug vast en ben je nauwelijks meer in staat om te lopen of om de rug te bewegen.

Wat gebeurt er?
Er zijn discussies over wat er exact in de rug plaatsvindt. Zo bestaat de discussie met name uit of de wand van de tussenwervelschijf wel of niet wordt aangedaan. Wat duidelijk is dat de pijn met name uit de spier komt en dat deze je vast/op slot zet zodat jij niet tot nauwelijks meer kan bewegen. Dit is een beschermingsreactie van de rugspier. Het duurt gemiddeld rond de 7 dagen voordat dit weer hersteld is.

Zodra je door de rug gaat kan je een paar dingen zelf direct doen:
1. Je knieën naar je toetrekken en op je rug liggen.
2. Je rug voorzichtig hol en bol maken.
3. Het nemen van pijnstillers volgens toegestane dosering.

Fysio2You kan een aantal technieken toepassen die in de meeste gevallen direct pijn verlichtend werken. Dit kan ervoor zorgen dat je wel weer probleemloos door het huis kan lopen.

Zodra de pijn verminderd is zullen we overgaan naar spierversterkende oefeningen die er voor zorgen dat de kans dat u weer door de rug gaat geminimaliseerd wordt. In dit traject zullen we u intensief begeleiden.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019