Bindweefselmassage aan huis

Omdat u het verdient!

 

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

Bij een bindweefselmassage wordt er niet direct druk op de spieren uitgeoefend maar gaat het om de bindweefsellaag. Deze laag bevindt zich tussen de huid en de spier. Bij deze massage worden er huideffleurages toegepast en verschillende huid oppaktechnieken. Deze massage zorgt voor een verbetering van de doorbloeding en stofwisseling. Deze vorm van massage wordt gebruikt ter ontspanning maar ook bij krampen, stress of lichamelijke klachten.

Een bindweefselmassage is niet voor iedereen altijd even prettig. Dit verschilt uiteraard per persoon. Het gaat met name om de efficiëntie en de ervaring die u na de massage ervan ondervindt.   Hoe gaat het in zijn werk? De fysiotherapeut komt bij u langs op locatie en is voorzien van een behandeltafel. Voordat we beginnen met de bindweefselmassage doen we eerst even een intake. De fysiotherapeut is op dit gebied gespecialiseerd in het screenen van het menselijk lichaam. Dit gebeurd zowel mondeling als me bewegingsonderzoek. Zo kan er goed bepaald worden of u baat heeft bij deze massage. Zo worden ook andere eventuele aandoeningen uitgesloten. Dit zorgt voor wat meer veiligheid tijdens de massage in plaats van dat we gewoon zomaar beginnen.   Waarom de fysiotherapeut en niet gewoon de masseur? Zoals erin het vorige stukje tekst al beschreven werd kan de fysiotherapeut beter screenen of er andere complicaties gaande zijn. Dit zorgt voor meer veiligheid en meer professionaliteit. Daarnaast kunnen wij u ook helpen mocht u personal training of fysiotherapie kunnen gebruiken. Wat wij zeker afraden is om u door iemand te laten masseren die hier helemaal niet voor gediplomeerd is. Zie het volgende artikel: https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1479661/ga-met-serieuze-kwaal-naar-opgeleide-masseur?utm_source=google&utm_medium=organic.

Bindweefselmassage wordt niet toegepast op de spieren, maar op de bindweefsellaag. Deze laag bevindt zich tussen de huid en de spieren Door de huid op te pakken, te rollen en lichte strijkkingen uit te voeren wordt het bindweefsel gestimuleerd, de doorbloeding geactiveerd en de aanmaak én kwaliteit van collageen en elastine gestimuleerd. Deze behandelmethode wordt daarnaast ook ingezet voor het verbeteren van de zuurstoftoevoer, de doorbloeding van de huid, de stofwisseling en de huidconditie. Tijdens het uitvoeren van bindweefselmassages wordt het onderhuids bindweefsel aan de hand van verschillende technieken gemasseerd, waardoor de zenuwen in een bepaalde zone worden geprikkeld. Tijdens de behandeling neemt de spanning in het bindweefsel en de spieren af en wordt de huid losser. Deze massage werkt goed bij:

  • pijn of kramp
  • stress en stress gerelateerde klachten
  • rug- en nekklachten
  • Cellulites
  • Striae
  • Bijzonderheden

Na een bindweefselmassage moet je heel veel water drinken. Er kunnen opgehoopte afvalstoffen vrijkomen. Water helpt om de afvalstoffen kwijt te raken. stress en stress gerelateerde klachten

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019