Bekkeninstabiliteit

Heeft u last van een van de onderstaande klachten? Dan kan het zijn dat u last heeft van bekkeninstabiliteit.

  • Pijn in de onderrug, de buik, aan de zijkant van het bovenbeen, aan de achterkant van het bovenbeen, het stuitje, in de liezen of aan het schaambeen
  • Pijn bij het traplopen, omdraaien in bed, langere tijd zitten, opstaan uit een stoel of tijdens het wandelen
  • Pijn bij schokkende bewegingen 
  • Pijn tijdens de menstruatie of seksuele gemeenschap 
  • Niet op 1 been kunnen staan 
  • Last na een langere tijd van stilzitten 
  • Vermoeidheid 

Bekkeninstabiliteit komt vaak door verslapten gewrichtsbanden en/of buikspieren. De bekken bestaan namelijk uit drie botten die aan elkaar vast zitten door middel van gewrichten. Dit alles wordt goed in plaats gehouden door gewrichtsbanden. Als deze banden dan verslappen krijgt het gewricht meer speelruimte. Hierdoor kan er meer wrijving plaatsvinden wat tot klachten kan leiden.

Bekkeninstabiliteit komt veel voor bij zwangere vrouwen. Aangezien de banden verslappen voor de geboorte. Echter kan bekkeninstabiliteit ook veroorzaakt worden door veel zitten, een ongeluk of door overbelasting door sporten. Ook kunnen er bij bekkeninstabiliteit rug, heup en knie klachten optreden. Door de disbalans die er optreedt vanuit is er een verhoogd risico op andere blessures.

Bekkeninstabiliteit is een moeilijke en specifieke klacht. Het vergt een veel kennis en ervaring om deze klacht goed te behandelen. Onze therapeuten beschikken over deze benodigde kennis en ervaring om u het beste te kunnen helpen. Eerst zullen wij via een intakegesprek goed kijken wat de oorzaak van de klacht is. Wij zullen vervolgens een behandelplan maken op basis van uw klachten en wat u nodig heeft. Dit zal voor een deel ook bestaan uit oefentherapie. Op deze manier kunnen we de bekken stabieler en sterker maken met een vermindering van de klachten tot gevolg.

Het is belangrijk dat u niet te lang met klachten rondloopt. Om deze reden zijn wij flexibel inzetbaar op vrijwel elke locatie. Op deze manier hoeft u niet lang rond te lopen met klachten. U kunt altijd contact met ons opnemen via de website, via de mail of via de telefoon. Wij zijn er om u zo snel en goed mogelijk van uw klachten af te krijgen.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019