Bakerse cyste

Heeft u moeite met het buigen van de knie? Voelt de knieholte strak aan? Heeft u een zwelling in uw knieholte? Dan heeft u waarschijnlijk last van een bakerse cyste.

Een Bakerse cyste is een zwelling in de knieholte. Deze zwelling voelt zacht aan en bestaat uit vocht en is vaak pijnloos. De zwelling is vaak gevolg van een onderliggende aandoening. Dit kan van alles zijn. Denk aan knieartrose, een gescheurde knieband of een beschadiging van het kraakbeen. Door een van deze aandoening of ander trauma, kan de knie beschadigd raken. Hierdoor komt er meer vocht in het gewricht vrij wat uiteindelijk zich naar de knieholte kan verplaatsen. Hierdoor ontstaat dan de Bakerse cyste. Vaak is dit niet ernstig, echter kan de cyste wel scheuren. Als dit gebeurt dan kan de vloeistof in de kuitspier lekken met als gevolg een zwelling van de kuit. Dit kan dan weer irritatie van de kuit veroorzaken wat resulteert in roodheid en jeuk.

Een Bakerse cyste komt het meest voor bij kinderen van vier tot zeven en bij volwassen van 35 tot 70 jaar. Als u een onderliggend probleem met de knie heeft, heeft u een vergrote kans op het ontwikkelen van een Bakerse cyste.

Een Bakerse cyste verdwijnt vaak vanzelf. Echter betekent het wel dat er een onderliggend probleem aanwezig is. Hierdoor zullen wij eerst een intakegesprek met u houden om de aard van de klacht goed in beeld te krijgen. Door middel van een aantal vragen en een hands-on gedeelte proberen wij zo goed mogelijk het onderliggend probleem te diagnosticeren. Vervolgens zullen wij met een behandelplan komen om het onderliggende probleem aan te pakken. Dit kan uit verschillende onderdelen bestaan. Wij streven ernaar om u zo goed en snel mogelijk te helpen. Daarom kijken wij altijd naar wat u nodig hebt en wat goed uitkomt voor u. Vandaar ons vernieuwend concept dat wij op locatie komen. Huis, hotel of kantoor, het werkt allemaal voor ons. Denkt u dat u last heeft van een Bakerse cyste of heeft u andere klachten, wacht dan niet langer! U kunt ons altijd bereiken via onze website, de mail of de telefoon. Wij zijn er voor u.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019