Bakerse cyste

Heeft u moeite met het buigen van de knie? Voelt de knieholte strak aan? Heeft u een zwelling in uw knieholte? Dan heeft u waarschijnlijk last van een bakerse cyste.

Een Bakerse cyste is een zwelling in de knieholte. Deze zwelling voelt zacht aan en bestaat uit vocht en is vaak pijnloos. De zwelling is vaak gevolg van een onderliggende aandoening. Dit kan van alles zijn. Denk aan knieartrose, een gescheurde knieband of een beschadiging van het kraakbeen. Door een van deze aandoening of ander trauma, kan de knie beschadigd raken. Hierdoor komt er meer vocht in het gewricht vrij wat uiteindelijk zich naar de knieholte kan verplaatsen. Hierdoor ontstaat dan de Bakerse cyste. Vaak is dit niet ernstig, echter kan de cyste wel scheuren. Als dit gebeurt dan kan de vloeistof in de kuitspier lekken met als gevolg een zwelling van de kuit. Dit kan dan weer irritatie van de kuit veroorzaken wat resulteert in roodheid en jeuk.

Een Bakerse cyste komt het meest voor bij kinderen van vier tot zeven en bij volwassen van 35 tot 70 jaar. Als u een onderliggend probleem met de knie heeft, heeft u een vergrote kans op het ontwikkelen van een Bakerse cyste.

Een Bakerse cyste verdwijnt vaak vanzelf. Echter betekent het wel dat er een onderliggend probleem aanwezig is. Hierdoor zullen wij eerst een intakegesprek met u houden om de aard van de klacht goed in beeld te krijgen. Door middel van een aantal vragen en een hands-on gedeelte proberen wij zo goed mogelijk het onderliggend probleem te diagnosticeren. Vervolgens zullen wij met een behandelplan komen om het onderliggende probleem aan te pakken. Dit kan uit verschillende onderdelen bestaan. Wij streven ernaar om u zo goed en snel mogelijk te helpen. Daarom kijken wij altijd naar wat u nodig hebt en wat goed uitkomt voor u. Vandaar ons vernieuwend concept dat wij op locatie komen. Huis, hotel of kantoor, het werkt allemaal voor ons. Denkt u dat u last heeft van een Bakerse cyste of heeft u andere klachten, wacht dan niet langer! U kunt ons altijd bereiken via onze website, de mail of de telefoon. Wij zijn er voor u.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Onze voorkeur gaat uit naar het maken van een afspraak online.

Voor vragen of het maken van een spoed afspraak bel of WhatsApp naar +31850041428

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

WhatsApp chat
 • Heeft mijn vader snel kunnen helpen!

  thumb Ilias Bel Hach
  oktober 9, 2022

  Nadat ik op zondagochtend wakker werd met een helse pijn in mijn schouder was ik met spoed op zoek naar een fysiotherapeut, die ervaring heeft met dry needling. In mijn zoektocht kwam ik Fysio2You tegen. Ik stuurde Olivier een berichtje en binnen 20 minuten stond hij bij mij op de stoep. Ik heb een hele goede behandeling gehad, die mijn klachten verlichtte. Ik kan Olivier van harte aanbevelen!

  thumb Amal Whyte
  oktober 2, 2022

  Echt de beste fysio ever! Als arts kan ik Olivier van harte aanraden, super vriendelijk en kundig!

  thumb Tarik Lachkar
  september 16, 2022
 • Faidon is a wizard! It was my first “back incident” and I was at a total loss. After an urgent appointment request, Faidon was in touch and at my place within the hour. In another hour my back underwent a complete transformation. Plus he taught me taught me some exercise basics to strengthen everything moving forward. He was also a fun guy to work with and made me feel super comfortable about the whole situation.

  thumb Liz Hendriksen
  juli 16, 2022

  Olivier has helped me out twice now with sudden back pains. Both times he almost immediately replied to my messages through Whatsapp and helped me out at home on very short notice. Besides fast service he also made my back pain issue much more bearable and eventually go away. Couldn't be happier with his service!

  thumb Tosca Wiedenhof
  juni 16, 2022

  I had a very good experience with Fysio2You. Olivier is very friendly and skilled. I was given treatment at my house plus exercises to do on my own, and I really felt a big improvement. Can recommend!

  thumb Annemette Matthiessen
  mei 16, 2022
 • Snelle, kordate service. Olivier is zeer professioneel! Olivier is a strong professional. Making an appointment was a piece of cake.

  thumb Natascha van der Zwaan
  mei 16, 2022

  Oliver is friendly and offers great service! Highly recommend 👌🏼

  thumb Kshvir Misser
  april 13, 2022

  Great service and super flexible staff!

  thumb Alejandra Charrabe Ciacci
  april 6, 2022
© Fysio2You 2022
Fysio2you wordt beoordeeld met een 5 / 5 op basis van 45 beoordelingen.