Bakerse cyste

Heeft u moeite met het buigen van de knie? Voelt de knieholte strak aan? Heeft u een zwelling in uw knieholte? Dan heeft u waarschijnlijk last van een bakerse cyste.

Een Bakerse cyste is een zwelling in de knieholte. Deze zwelling voelt zacht aan en bestaat uit vocht en is vaak pijnloos. De zwelling is vaak gevolg van een onderliggende aandoening. Dit kan van alles zijn. Denk aan knieartrose, een gescheurde knieband of een beschadiging van het kraakbeen. Door een van deze aandoening of ander trauma, kan de knie beschadigd raken. Hierdoor komt er meer vocht in het gewricht vrij wat uiteindelijk zich naar de knieholte kan verplaatsen. Hierdoor ontstaat dan de Bakerse cyste. Vaak is dit niet ernstig, echter kan de cyste wel scheuren. Als dit gebeurt dan kan de vloeistof in de kuitspier lekken met als gevolg een zwelling van de kuit. Dit kan dan weer irritatie van de kuit veroorzaken wat resulteert in roodheid en jeuk.

Een Bakerse cyste komt het meest voor bij kinderen van vier tot zeven en bij volwassen van 35 tot 70 jaar. Als u een onderliggend probleem met de knie heeft, heeft u een vergrote kans op het ontwikkelen van een Bakerse cyste.

Een Bakerse cyste verdwijnt vaak vanzelf. Echter betekent het wel dat er een onderliggend probleem aanwezig is. Hierdoor zullen wij eerst een intakegesprek met u houden om de aard van de klacht goed in beeld te krijgen. Door middel van een aantal vragen en een hands-on gedeelte proberen wij zo goed mogelijk het onderliggend probleem te diagnosticeren. Vervolgens zullen wij met een behandelplan komen om het onderliggende probleem aan te pakken. Dit kan uit verschillende onderdelen bestaan. Wij streven ernaar om u zo goed en snel mogelijk te helpen. Daarom kijken wij altijd naar wat u nodig hebt en wat goed uitkomt voor u. Vandaar ons vernieuwend concept dat wij op locatie komen. Huis, hotel of kantoor, het werkt allemaal voor ons. Denkt u dat u last heeft van een Bakerse cyste of heeft u andere klachten, wacht dan niet langer! U kunt ons altijd bereiken via onze website, de mail of de telefoon. Wij zijn er voor u.

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Onze voorkeur gaat uit naar het maken van een afspraak online.

Voor vragen of het maken van een spoed afspraak bel of WhatsApp naar +31850041428

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

WhatsApp chat
 • I had a major problem with my back after an injury playing rugby. I wasn’t able to move without severe pain. After calling Olivier he was at my house within 30 minutes. After putting me into some stretches and massaging parts of my back for mobility, I instantly felt better. He also gave me some easy to follow stretches to help movement over the following few days. Lastly, Olivier messaged every day to check on my progress. He’s a true professional and a really nice guy - I highly recommend him.

  Alex Munk Avatar Alex Munk
  februari 3, 2023

  This is the kind of customer-centric business that you are happy exists, especially when you are in pain and can't leave the house. I contacted them via Whatsapp for an emergency session, and Oliver was at my place two hours later. He was friendly, professional and kind. He massaged my twisted ankle, bandaged it, and gave me his recommendations for the next few days.

  Amin J Avatar Amin J
  december 16, 2022

  Had shoulder surgery, he did a great job putting me back on track, I still see him sometimes for any problems I have.

  Matteo Ferrante Avatar Matteo Ferrante
  december 16, 2022
 • Tijdens een Thaise sport massage heeft er een masseur net iets te hard kracht gezet op mijn onderrug (toen zij erover heen liep..), en hierdoor kon ik paar dagen later amper lopen. Gelukkig had Olivier diezelfde dag nog tijd om mij te behandelen met dry-needling. En dit had fantastisch resultaat! Dank voor de goede service en tot snel.

  Hein Meurer Avatar Hein Meurer
  december 16, 2022

  Heeft mijn vader snel kunnen helpen!

  Ilias Bel Hach Avatar Ilias Bel Hach
  oktober 9, 2022

  Nadat ik op zondagochtend wakker werd met een helse pijn in mijn schouder was ik met spoed op zoek naar een fysiotherapeut, die ervaring heeft met dry needling. In mijn zoektocht kwam ik Fysio2You tegen. Ik stuurde Olivier een berichtje en binnen 20 minuten stond hij bij mij op de stoep. Ik heb een hele goede behandeling gehad, die mijn klachten verlichtte. Ik kan Olivier van harte aanbevelen!

  Amal Whyte Avatar Amal Whyte
  oktober 2, 2022
 • Echt de beste fysio ever! Als arts kan ik Olivier van harte aanraden, super vriendelijk en kundig!

  Tarik Lachkar Avatar Tarik Lachkar
  september 16, 2022

  Echt de beste fysio ever! Als arts kan ik Olivier van harte aanraden, super vriendelijk en kundig!

  T. L. Avatar T. L.
  september 16, 2022

  Faidon is a wizard! It was my first “back incident” and I was at a total loss. After an urgent appointment request, Faidon was in touch and at my place within the hour. In another hour my back underwent a complete transformation. Plus he taught me taught me some exercise basics to strengthen everything moving forward. He was also a fun guy to work with and made me feel super comfortable about the whole situation.

  Liz Hendriksen Avatar Liz Hendriksen
  juli 16, 2022
© Fysio2You 2024
Fysio2you wordt beoordeeld met een 5 / 5 op basis van 45 beoordelingen.