Artrose klachten

Artrose is een aandoening aan een gewricht of meerdere gewrichten. Hierbij ontstaat pijn in de gewrichten en noemt men dit ook wel slijtage. Zo gaat deze klacht gepaard met pijn, stijfheid en kan dit overgaan op houdingsverandering. Er ontstaat eigenlijk een achteruitgang van de kwaliteit in het kraakbeen. Dit hoeft niet bij iedereen artrose op te leveren. Als er artrose aanwezig is kan het gewricht warm, dik en rood worden.

Bij atrose kan zo ook bewegingsbeperking ontstaan. Door de pijn, stijfheid en dikte van het gewricht raakt dit beperkt. De gewrichten waar zich artrose in bevindt kunnen ook een krakend geluid maken. Dit krakende geluid ontstaat door verandering van het kraakbeen. Bij krakend geluid hoeft er niet altijd sprake te zijn van artrose. Ook gewrichten waar geen artrose aanwezig is kunnen kraken. Als het kraken van het gewricht gepaard gaat met pijn dan zal er gekeken moeten worden waar dit vandaan komt.

 

Fysiotherapie en artrose klachten?
De artrose zelf is lastig om tegen te gaan doordat de kwaliteit van het gewricht nou eenmaal verslechterd is. Wel kan de pijn verminderd worden door de juiste spiergroepen te trainen waardoor het gewricht minder zwaar belast wordt. Daarnaast kan ook op korte termijn voor pijnvermindering worden gezorgd door gewrichtsmobilisaties.

 

Maak direct een afspraak

Bij ons kunt u op drie manieren een afspraak maken!

Bel of WhatsApp naar +31612723135.

Stuur een mail naar info@fysio2you.nl

Maak een afspraak online.

WhatsApp chat
© Fysio2You 2019